Gå til hoved indhold

Botilbuddet

Læs mere om vores botilbud, fysiske rammer m.m.

Botilbuddet

Sådan bor vi

Huset er opdelt i tre levegrupper, hvor vi har ni, ni og seks borgere i hver gruppe. Borgerne har deres egen selvstændige bolig, der indeholder et stort rum, der kan tilpasses efter ønske og behov.

Der er eget badeværelse og vaskemaskine samt et tekøkken med køleskab og kogeplader, hvis det ønskes. Vores boliger er i et plan med fri adgang for at imødekomme behovene for borgere med fysiske handicap og har adgang til en privat terrasse med en hyggelig pergola.

Vi har også fællesarealer, der er tilpasset borgernes særlige behov, herunder fælleskøkken og fællesstue. To af levegrupperne har deres egen lille gårdhave.

Udover de private områder har vi en stor fælleshave med mulighed for afslapning på madrasser, gynger, havemøbler og en sanseplads. Vi ønsker, at familie og venner føler sig velkomne hos os alle ugens dage.

Omgivelser

Botilbuddet ligger tæt på Vangede og Kgs. Lyngby, hvor der er gode indkøbsmuligheder.
Vores boliger er en del af fire døgntilbud, der ligger i smukke omgivelser ved Sognevej, Palle Simonsens Vej, Bank-Mikkelsens Vej.

Hele området er centreret omkring et grønt område med stier, hvor vi kan gå ture, en hyggelig hestefold, bålplads og den fredede Gammelmose. Dette område er åbent for alle i nærområdet.

Vi har gode indkøbsmuligheder, og der er kort afstand til bl.a. Gentofte Sø og Mariebjerg Kirkegård, som er skønne steder at besøge.

Kontaktperson

Borgerne har to kontaktpersoner, der er deres hovedansvarlige og fokuserer på borgerens trivsel.

Kontaktpersonerne er bindeleddet mellem familie, værge og vores sundhedsteam, der koordinerer med læger, tandlæger, fysioterapeuter og andre specialister om økonomi, boligindretning, medicin, hjælpemidler, tandpleje og mere.

Kontaktpersonerne udarbejder hvert år en plan i samarbejde med kollegaer fra levegruppen. De holder øje med de fastsatte pædagogiske mål og delmål for borgeren og følger løbende op på dem.

Der er også et årligt møde, hvor man diskuterer, hvordan arbejdet med borgerens mål er gået, hvad der er opnået, og planlægger indsatser for det kommende år. Pårørende, værger, sagsbehandlere, teamledere og kontaktpersoner fra både bo- og dagtilbud deltager i dette møde.

Derudover afholdes der 2-3 gange om året et "fyraftensmøde" med kontaktpersonerne og pårørende. Her drøftes praktiske og faglige hverdagssituationer, ønsker og planlægning for at sikre den bedst mulige støtte.

Traditioner

Traditioner er vigtige for os.

Vi fejrer højtider som jul, nytår, påskefrokost, fastelavn og lignende. Derudover arrangerer vi årlige sommer- og julefester med pårørende, hvor vi nyder god mad og live-musik.

Vi holder fast i traditioner som at fejre Grønningens fødselsdag, borgernes fødselsdage, live-musik hver uge i de tre levegrupper og søndags sommerhygge i fælleshaven fra maj til september.

Julefesten finder sted i områdets festsal, mens sommerfesten afholdes både i Grønningens fælleshave og i levegrupperne. Den kan også holdes i borgerens egen lejlighed.

Ferie

Nogle borgere tager på sommerferie hvert år. Det kan være i sommerhus eller her på Grønningen med daglige aktiviteter og udflugter.

Læs mere