Forstander Lizette Rohde Madsen har gennem de sidste fem år arbejdet målrettet på at skabe fleksible arbejdsrammer på botilbuddet Grønningen.
Med en baggrund som pædagog og en master i psykologi har Lizette altid haft et særligt fokus på, hvordan ledelse kan understøtte både medarbejdernes trivsel og beboernes livskvalitet.
Mere spiseligt weekendarbejde
Allerede fra Grønningens start var hun bevidst om, at den gængse weekendvagt hver anden weekend var mange medarbejderes største problem. Sammen med tillidsrepræsentanter og fagforeninger udviklede hun derfor tre forskellige weekendvagtmodeller, der giver medarbejderne mulighed for at vælge en model, der passer bedst til deres livssituation.
‘Jeg ved, at mine medarbejdere er engagerede og virkelig går op i deres arbejde. Men de har også familier og forskellige udfordringer med aftenvagter og weekendarbejde, alt efter hvordan deres liv ser ud derhjemme. Derfor ville jeg gerne gøre det hele lidt mere spiseligt for dem, fortæller Lizette.’
Mere ro og mindre stress
En af Lizettes andre vigtige overvejelser var, hvordan hun kunne skabe ro og stabilitet for beboerne, som er voksne med autisme og særligt sensitive overfor ændringer.
‘Når der er færre vagtskifter, falder stressniveauet hos beboerne. De slipper for at skulle forholde sig til nye medarbejdere midt på dagen, og det giver en ro, som også smitter af på personalet,’ forklarer Lizette.
Mindre sygefravær og mere arbejdsglæde
Lizette fremhæver også betydningen af medarbejderinvolvering i processen.
‘Vi havde medarbejderne med hele vejen. De kunne selv vælge deres weekendmodel, og det var vigtigt, at ingen følte sig fastlåst. Hvis en medarbejder senere har brug for at ændre sin vagtplan, så gør vi det,’ siger hun.
Resultatet af alle Lizettes initiativer har været tydeligt. Sygefraværet er faldet, og medarbejderne oplever en højere grad af arbejdsglæde.
‘Jeg elsker at lave vagtplaner," siger Lizette med et smil. "Og det giver mig stor arbejdsglæde at vide, at vi har skabt en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og kan få deres arbejde til at gå op med deres hjemmeliv.’
Artikel udgivet 3.9.2024 på Gentofte Platform